Firmenzentrale Gustav Epple Stuttgart Riehle Architekten

Gustav Epple Headquarters

Situated within an industrial context, the competition project for the construction company Gustav Epple proposes a compact solitaire of elegant simplicity and spatial clarity.

The building displays a highly flexible structure of stacked, column free platforms defining a robust and constant framework including the building structure, services and facade. This basic structure is then specifically programmed by different fitout and furniture options that reflect the various needs and can be altered over time.

The regular, daylit platforms are equally spaced apart in three dimensions to create a maximum flexibility in use and a generous spatial quality. A spiral staircase serves as a sculptural object and visible symbol of the vertical connection of all office floors.


Client: Gustav Epple, Stuttgart
Competition: June 2017, 3rd prize
Status: Design development
Location: Stuttgart
Gross floor area: 7,500 m2
Model: Béla Berec, Esslingen

Firmenzentrale Gustav Epple Stuttgart Riehle Architekten
Firmenzentrale Gustav Epple Stuttgart Riehle Architekturbüro
Riehle Architekten Firmenzentrale Gustav Epple Stuttgart
Riehle Architektur Firmenzentrale Gustav Epple Stuttgart
Gustav Epple Stuttgart Firmenzentrale Riehle Architekten
Firmenzentrale Gustav Epple Stuttgart Riehle Architekten
Firmenzentrale Gustav Epple Stuttgart Riehle Architekten
Firmenzentrale Gustav Epple Stuttgart Riehle Architekten
Gustav Epple Riehle Architekten

Back

Privacy